0345-231000 info@tcbroekgraaf.nl
Selecteer een pagina

We willen allemaal het beste voor onze kinderen, inclusief een gezonde mond en een stralende glimlach! Daarom delen we graag zes waardevolle tips om ervoor te zorgen dat het gebit van jouw kind gaaf blijft.

$

1. Regelmatig poetsen

Begin vanaf het moment dat het eerste tandje doorkomt met poetsen. Dat doe je één keer per dag met een beetje fluoridetandpasta voor het slapen gaan. Vanaf 2 jaar poets je ook ’s morgens de tanden van je kind.

$

2. Poetsen met zorg

Leer je kind zelf poetsen, maar poets de tanden van je kind tot 10 jaar altijd zelf ook nog een keer. Let erop dat ze minstens twee keer per dag, twee minuten lang poetsen. Vanaf 10 jaar houd je goed in de gaten dat er elke dag twee keer gepoetst wordt.

$

3. Vermijd eten en drinken na het poetsen, water mag wel

Geef je kind ’s avonds na het poetsen geen eten en drinken meer, behalve water. Hiermee kun je voorkomen je dat je kind gaatjes krijgt in tanden en kiezen.

$

4. Beperk eet- en drinkmomenten

Laat je kind maximaal vijf keer per dag eten of drinken, inclusief drie maaltijden en twee tussendoortjes. Te veel eten en drinken gedurende de dag kan schadelijk zijn voor het gebit.

$

5. Bezoek de tandarts

Maak een afspraak met de tandarts zodra je kind het eerste tandje heeft. De tandarts controleert de mond en geeft advies over de mondverzorging. Tandartscontroles tot 18 jaar worden volledig vergoed door de basisverzekering.

$

6. Beperk suiker

Geef je kind geen flesje sap, limonade of yoghurtdrankje, waaruit ze constant drinken. Overmatige suikerinname kan leiden tot gaatjes in tanden en kiezen. Water is altijd een goede keuze en leer je kind om uit een beker te drinken.

En vergeet niet: de basisverzekering vergoedt tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar, met uitzondering van kronen, bruggen, beugels en implantaten, zonder eigen risico.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat de mond van jouw kind gezond blijft!

Poster met tips voor een gezond gebit voor een kind

Vragen?

Neem bij vragen naar aanleiding van dit artikel gerust contact met ons op.