0345-231000 info@tcbroekgraaf.nl
Selecteer een pagina

Wil je stoppen met roken? Dan hebben we goed nieuws voor je! Stoppen met roken verhoogt jouw kans op een gezonde mond.

Bovendien, als je niet rookt…

$

Voel je je mentaal beter

$

Houd je meer geld over

$

Ben je minder snel ziek

$

Genezen wonden beter

$

Werken medicijnen beter

$

Voel je je fitter

$

Ruik je frisser

$

Verkleuren je tanden minder snel

$

Is het beter voor de mensen om je heen

$

Ben je een goed voorbeeld voor kinderen

Roken is een gewoonte die decennialang wereldwijd talloze mensen heeft beïnvloed. Het is niet alleen verslavend en schadelijk voor de longen en het hart, maar het heeft ook ernstige gevolgen voor de mondgezondheid. De schadelijke effecten van tabak op het gebit en de mond worden vaak onderschat en in dit artikel zullen we de voordelen van stoppen met roken voor een gezonde mond bespreken.

De relatie tussen roken en een gezonde mond is complex en diepgaand. Het roken van sigaretten kan leiden tot een scala aan tandheelkundige problemen, variërend van verkleuring van de tanden en slechte adem tot ernstige aandoeningen zoals tandvleesziekte, verlies van tanden en zelfs mond- en keelkanker. Deze aandoeningen hebben niet alleen fysieke gevolgen, maar kunnen ook leiden tot psychologische en sociale gevolgen, waardoor het zelfvertrouwen van een persoon wordt aangetast en de kwaliteit van leven wordt verminderd.

Stoppen met roken is positief voor de gezondheid van de mond

Het goede nieuws is dat stoppen met roken, zelfs na vele jaren van tabaksgebruik, aanzienlijke voordelen kan opleveren voor de gezondheid van de mond. Het herstelproces begint bijna onmiddellijk na het stoppen met roken.

Wij helpen je graag op verschillende manieren bij het stoppen met roken!

N

Advies

De tandarts kan je informeren over de schadelijke effecten van roken op de mondgezondheid en je bewust maken van de risico’s.

N

Controle

Wij kunnen jouw huidige mondgezondheid beoordelen en eventuele schade als gevolg van roken identificeren. Dit kan motiverend zijn om te stoppen met roken.

N

Behandeling van tandheelkundige problemen

De tandarts kan tandheelkundige problemen veroorzaakt door roken behandelen, zoals tandvleesaandoeningen of verkleurde tanden. Verbeteringen in de mond na behandeling kunnen motiverend zijn om te stoppen met roken.

N

Nicotinevervangers

Wij kunnen je nicotinevervangingstherapie aanbevelen, zoals nicotinekauwgom of -pleisters, om de ontwenningsverschijnselen te verminderen en de kans op succesvol stoppen te vergroten.

N

Ondersteuning

Wij zullen je aanmoedigen om contact te blijven houden en blijven jouw voortgang volgen.

N

Verwijzing naar specialisten

In ernstige gevallen of bij vermoedelijke tekenen van mond- en keelkanker zullen wij patiënten doorverwijzen naar specialisten voor verdere evaluatie en behandeling.

Een gezonde mond is een belangrijk onderdeel van een rookvrije levensstijl en kan dienen als extra motivatie om te stoppen met roken.

Stoptober is jouw kans op een rookvrij leven 

Stoptober biedt iedereen die rookt een kans op een gezonder, rookvrij leven. Het is een gelegenheid om samen met anderen de uitdaging aan te gaan en elkaar te ondersteunen. Als je overweegt om deel te nemen aan Stoptober, zijn hier enkele stappen om je op weg te helpen:

$

Stel een datum vast

Kies een datum om te stoppen met roken. Dit kan het begin zijn van jouw reis naar een rookvrij leven.

$

Zoek steun

Vertel vrienden en familie over je beslissing om te stoppen met roken. Ze kunnen je steunen en aanmoedigen.

$

Overweeg hulpmiddelen

Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar om je te helpen stoppen, zoals nicotinevervangingstherapie en medicijnen. Raadpleeg de tandarts voor advies.

$

Vermijd triggers

Herken gewoonten die je aanzetten tot roken en probeer ze te vermijden of te vervangen door gezondere alternatieven.

$

Beloon jezelf

Stel beloningen in voor jezelf als mijlpalen worden bereikt. Dit kan je motivatie versterken.

$

Blijf positief

Vergeet niet dat het stoppen met roken een uitdaging is, maar ook een enorme prestatie. Wees geduldig met jezelf en wees trots op elke rookvrije dag.

Vragen?

Neem bij vragen naar aanleiding van dit artikel gerust contact met ons op.