0345-231000 info@tcbroekgraaf.nl
Selecteer een pagina

In juli is in Gezondheidscentrum M3 in Leerdam een nieuwe tandartspraktijk geopend: Tandheelkundig Centrum Broekgraaf. Praktijkeigenaren Tim Schwebke en Erwin van Wijk hebben een gezamenlijke missie en willen voor zoveel mogelijk mensen de drempel, om naar de tandarts te gaan, verlagen.

Meer dan 3 miljoen mensen gaan niet regelmatig naar de tandarts en zo’n 800.000 mensen gaan helemaal nooit naar de tandarts. Praktijkmanager Yort vertelt dat het hem opvalt hoeveel mensen bij een eerste telefonisch contact vertellen hoe angstig ze zijn: “vaak is de angst in hun jeugd ontstaan en regelmatig wordt hierbij de schooltandarts genoemd.”

MET EEN GOED GEVOEL IN DE STOEL

Tim werkte al een aantal jaren in de praktijk van Erwin in Culemborg. Tandheelkundig centrum Parijsch in Culemborg heeft in de afgelopen 17 jaar wel bewezen dat ook extreem angstige patiënten uiteindelijk de weg naar de tandarts weer weten te vinden. Zij dragen het keurmerk ‘de lieve tandarts’ dan ook met trots.

Tim: “Tijdens de opleiding word je technisch goed opgeleid, maar in de praktijk leer je pas wat een goede manier van behandelen en communiceren is. Dan merk je hoeveel mensen met meer of minder angst in de stoel zitten.”

Na een aantal jaren als ZZP’er te hebben gewerkt, was de drang naar het opzetten van een eigen praktijk voor Tim groot genoeg om de stap ook daadwerkelijk te zetten. Hij wilde dit graag samen met Erwin en zijn vrouw Ilona doen. Ilona: “Het opzetten van een tandartspraktijk is inmiddels niet meer zo makkelijk als 20 jaar geleden. Toen huurden we een pand, schaften we een stoel aan en begonnen met behandelen. De eisen waaraan een tandartspraktijk nu moet voldoen, alle kaders, regels en wetten zijn veelomvattend. Wij hebben die ervaring inmiddels ruimschoots opgedaan en wilden Tim hier graag mee helpen”.

Erwin zal als tandarts in Leerdam geen algemene tandheelkunde uitvoeren, dat doet hij in zijn praktijk in Culemborg. Erwin: “De algemene tandheelkunde is in goede handen bij Tim. Wel zal ik hier op locatie specialistische zorg, zoals bijvoorbeeld implanteren, uitvoeren.”

Tandheelkundig Centrum Broekgraaf in Leerdam

De tandartspraktijk is gevestigd in het Gezondheidscentrum M3 in Broekgraaf. De wachtruimte op de eerste verdieping heeft een fijne sfeer waar patiënten hartelijk ontvangen worden door de baliemedewerker. Ilona: “Alle medewerkers weten hoe belangrijk de juiste benadering is. Of patiënten de praktijk met een goed gevoel de praktijk verlaten, hangt van veel factoren af. Zelfs met de aangepaste geur van de wachtkamer proberen wij onze patiënten een ontspannen gevoel te geven.”

In de behandelkamer neemt Tim de tijd voor zijn patiënten. Tim: “De behandeling van kinderen en angstige volwassenen kent grote overeenkomsten. Wij vertellen duidelijk wat wij gaan doen en we houden ons aan ons woord. Wij boren bijvoorbeeld niet langer dan dat we afspreken en daarmee behouden wij het vertrouwen van de patiënt. Angstige patiënten geven wij de regie over de behandeling. Vooraf spreken wij een teken af wat ze kunnen gebruiken om de behandeling te stoppen.”

Goede preventie voorkomt dat complexe behandelingen nodig zijn. Een regelmatig bezoek aan de tandarts en de mondhygiëniste is daarom heel belangrijk. Tandheelkundig Centrum Broekgraaf zet dan ook vol in op preventie. Tim: “Uiteindelijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Vanaf 1 september versterkt Nicole Veringmeier als mondhygiëniste ons team.”

INSCHRIJVEN ALS NIEUWE PATIËNT

Op dit moment neemt Tandheelkundig Centrum Broekgraaf nieuwe patiënten aan en is er geen wachtlijst voor de tandarts en de mondhygiëniste.

Gezondheidscentrum M3 is gelegen aan de Quirinus de Palmelaan 110 in Leerdam. De tandartspraktijk bevindt zich op de eerste verdieping (lift aanwezig). Inschrijven kan via de website www.tcbroekgraaf.nl of bel 0345-231000.